Websites / Webshops

Websites en webshops op basis van WordPress en WooCommerce

U bent op zoek naar een website voor uw bedrijf, als ZZP-er, vereniging of andere doeleinden, maar u wordt gek van alle offertes, kreten en moeilijke marketingvragen?  Dan bent u bij PulseMarketing aan het juiste adres: Pragmatisch, eenvoudig en doelgericht.

Wij bouwen websites en webshops op basis van standaard software zoals WordPress/WooCommerce. Hiermee bent u verzekerd van continuïteit, want deze twee platformen zijn zeer bekend en worden zeer goed ondersteund. Ook voor de styling maken we gebruik van standaard themes, waardoor u vooraf niet over iedere kleur of layout hoeft te beslissen. Een standaard theme biedt veel mogelijkheden en kan zo aangepast worden dat het past bij uw bestaande huisstijl. Wij regelen qua website alles van A tot Z, van installatie, opmaak en beheer, tot aan hosting en onderhoud.

Zodra de website online staat, veilig en klaar voor bezoekers, kunnen wij u ook ondersteunen bij online marketingcampagnes, zoals Adwords, Facebook of LinkedIn.  Hieronder een aantal websites en webshops die wij gebouwd hebben, allemaal op basis van standaard WordPress templates.

Hoe gaan wij te werk?

1. Introductie

De eerste stap in het project bestaat uit een kennismaking online of fysiek ter plaatse. Zo leren we ook meteen uw organisatie beter kennen en verzamelen we de eerste informatie over de wensen, eisen en het budget. In het geval van een verhuizing krijgen we graag toegang tot de back-end van de bestaande website of webshop, om zo belangrijke informatie vooraf te verzamelen.

2. Wensen en eisen vastleggen

Een goede voorbereiding is het halve werk, dat klopt ook bij het bouwen van een website of webshop. Daarom besteden we de nodige tijd aan het vastleggen van de wensen en eisen, zodat het bouwproces snel kan verlopen. Denk aan aantallen te migreren artikelen, functies in de webshop, noodzakelijke huisstijlelementen, varianten van producten, betaalopties etc.. Uw input hier is zeer belangrijk.

3. Voorstel kosten en theme

Op basis van de wensen en eisen maken wij een voorstel voor de productie van de website of de webshop en een tijdlijn. De kosten splitsen we uiteen in de uren die we besteden en eventuele extra betaalde plugins of themes die nodig zijn. Eventuele fotografie voor nieuwe frisse beelden voor de nieuwe website wordt apart begroot. Ook een eventuele noodzakelijke verandering van hosting zullen we vooraf bespreken. Na akkoord op de offerte stemmen we een definitieve startdatum af, waarop de productie zal beginnen.

4. Productie

Als alle wensen en eisen helder en beschreven zijn, dan beginnen we met het bouwen en inrichten van de website of webshop. De nieuwe website wordt op een subdomein van uw bestaande URL aangemaakt, alleen zichtbaar met een wachtwoord. De voortgang laten we tussendoor zien, zodat er tijdig bijgestuurd kan worden. U kijkt letterlijk over onze schouder mee.

5. Livegang

De nieuwe website of webshop gaat live! Een speciale dag, waarbij wij extra zorg verlenen aan een soepele livegang. Afhankelijk van de betrokken partijen is de livegang vaak zonder grote onderbreking. We stemmen vooraf af wat de beste tijd is om live te gaan. Direct na de livegang lopen we alles na om zeker te weten of alles werkt. Ook de redirects van de oude URL naar de nieuwe URL worden nagelopen, zodat het verkeer van oude links niet op een error (404) loopt. Vooral bij webshops heeft dit extra aandacht nodig, omdat anders potentiële kopers vroegtijdig afhaken.

6. Nazorg

Nadat de website of webshop live is gegaan, monitoren we gedurende een aantal weken de performance en controleren we nogmaals of alles klopt. Kleine zaken kunnen we in deze periode nog binnen de opdracht aanpassen. Mochten er nieuwe zaken gevraagd worden, dan schatten we de hoeveelheid werk vooraf in. Afhankelijk van het aantal uren, kan dit wel of niet binnen de nazorgperiode gedaan worden.